Betöltés...

GYIK

Kicsik és nagyok egyaránt – 10 éves kortól „bárki”, 10 és 16 év közötti tanulók szülői engedéllyel!), a szabályok megismerését igazoló nyilatkozat és a tagsági díj befizetését követően.
Az edzéseken az íjászat és az íjász életforma alapjait oktatjuk. Biztos alapokat lehet szerezni stressz mentes, de követelménytámasztó keretek között. Tagjainknak javasoljuk, hogy az íjászat mellett más sportágat is válasszanak.
Igen. Az egyesület jogosult a mindennapos testnevelés heti 5 órájából heti 2 órára igazolást kiállítani, ami alapján a tag mentesül az iskolai foglalkozásokon való részvétel alól heti 2 óra erejéig. Az egyesület vezetője az igazolást fél évente – szeptember 15-ig és február 15-ig – állítja ki azok számára, akik: rendelkeznek a MISZ (Magyar Íjász Szövetség) versenyengedélyével, rendelkeznek sportorvosi igazolással, és a megelőző félévben legalább egy versenyen megjelentek.
A belépésnek nem feltétele. A kezdőket a rendelkezésre álló eszközök kiszolgálják. Néhány hónapos gyakorlás után javasoljuk, hogy szerezzenek be az íjászok saját eszközöket (íjat, vesszőt), azonban azt javasoljuk, hogy erre csak a BIK oktatóival történt egyeztetés után kerüljön sor.
Sportegyesületi tagsági díj (Bottyán János Szakgimnázium Sportegyesület): 1.000 Ft/év. Fizetési határidő: belépéskor Szakosztály tagsági díj: 6.000 Ft/hó a tanév 10 hónapjára (Bottyános diákoknak 4.000 Ft/hó). Fizetési határidő: minden hónap 15. napjáig. Az alapító tagok mentesülnek. Sportorvosi engedély díja: 6.000 Ft/év; 18. életév alatt 3.000 Ft/fél év. Fizetési határidő: Vizsgálat alkalmával. A sportorvosi vizsgálat egyeztetésében segítséget adunk. MISZ versenyengedély: 6.000 Ft/év. Fizetési határidő: igényléskor. Az engedélyeket a BIK titkára intézi. További kiadások: Az egyéni felszerelésnek azon részeit, melyet a BIK nem tud rendelkezésre bocsájtani, pótolni. Nevezési díjak, útiköltség a versenyekre – abban az esetben, ha BIK az adott versenyre nem talált szponzort.